Mercedes-Benz dealer Ghistelinck

Garage-inrichting bij Ghistelinck in Moeskroen

Officiële Mercedes-Benz dealer, Ghistelinck Autobedrijven heeft 9 werkplaatsen in België en Frankrijk met in totaal 300 medewerkers. Bijna 70 jaar aan knowhow en ervaring, zorgen voor een verkoop van tussen de 4500 en 5000 voertuigen per jaar. Het Vandenabeele installatieteam stond in voor de inrichting van de werkplaats van de gloednieuwe vestiging te Moeskroen.

Met deze vernieuwde locatie wil Ghistelinck zich nog meer focussen op de klantenbeleving want Mercedes-Benz staat eveneens voor levensstijl, gevoel en passie. Door de combinatie van persoonlijk contact en digitale elementen in advies, verkoop en service is het traditionele verkooppunt getransformeerd naar een belevings- en ervaringswereld. Een nieuwe en vooruitstrevende manier om de klanten te benaderen en de beste klantervaring te bezorgen.

“Voor de werkplaatsinrichting van onze nieuwe site te Moeskroen waren wij op zoek naar een partner die van in de ontwerpfase met ons meedacht. Wij zochten naar de meest efficiënte inrichting met maximale benutting van de ruimte. Samen met de medewerkers van Vandenabeele slaagden we hierin en hebben we een werkplaats die klaar is voor de toekomst. De firma Vandenabeele bestudeerde de plannen en kwam met gerichte vragen en oplossingen over de indeling van onze werkplaats. Hierdoor kwamen een aantal inefficiënties aan het licht die nog konden aangepast worden voor alles in productie ging. De installatie is duurzaam en eenvoudig. Hierdoor zal de onderhoudskost van de installatie op langere termijn ook in ons voordeel spelen.”

Vandenabeele zorgde voor de installatie van 12 bruggen, een complete Nederman installatie (met slang- en kabelhaspels, vloeistofbeheersing en rookgasafzuig railsysteem), lichtenregelaar en een diagnosestraat (voor de remmentest, zijslipmeting en ophangingstest). Op de bovenverdieping werd een compressor geïnstalleerd en bevindt zich de vloeistofverdeling (opslagtanken voor olie & antivries). Ook voorzag Vandenabeele het vaccuumsysteem voor het verwijderen van de olie uit de wagens.

“Samen werken met een lokale speler als Vandenabeele maakt het allemaal een stuk gemakkelijker, zeker qua reactietijd bij een service-interventie. Maar het was vooral de combinatie van de technische kennis en de ‘no-nonsense’ benadering met oog voor kwaliteit en kosten die voor ons doorslaggevend waren.” - David Desmet (Ghistelinck Autobedrijven)

Mercedes-Benz dealer Ghistelinck

Inrichting werkplaats garages