Alternative Autoparts en Vandenabeele slaan de handen ineen

Alternative Autoparts en Vandenabeele slaan de handen ineen

Vandenabeele wordt het eerste Belgische Alternative Autoparts-lid. Een echte primeur! Na een eerste intrede in Zwitserland in 2018, breidt de Franse groepering van onafhankelijke verdelers van wisselstukken verder uit in Europa. 

 

Op 2 januari 2024 verwelkomde Alternative Autoparts officieel Vandenabeele, als eerste Belgische lid. Als Belgische groothandelaar vormen we dan ook een belangrijke bondgenoot voor de Franse groep.

 

Alternative Autoparts wil groeien in België

Voor de groepering moet onze komst als erkende speler op de Belgische aftermarket een springplank zijn. De gedelegeerd bestuurder, Fabrice Godefroy, is van mening dat "de komst van een bedrijf van een dergelijk kaliber [...] Alternative Autoparts in staat zal stellen om verder te groeien, ditmaal in Europa".

Dit gevoel wordt gedeeld door Marie-Jo Faivre, Alternative Autoparts Director of Operations, die zegt dat het lidmaatschap van Vandenabeele "een fris perspectief en nieuwe expertise zal brengen voor de Alternative Autoparts groep in een snel groeiende markt".

 

Danny Simoens, CEO van Vandenabeele, en Koen Denys, onze Managing Director, verwelkomden deze nieuwe samenwerking met Alternative Autoparts, wat staat voor "de zekerheid van een onafhankelijke positie op de markt en essentiële technische ondersteuning".

Alternative Autoparts geeft haar leden aldus de nodige marges om te blijven strijden in een steeds competitiever wordende markt. De groep biedt hen oplossingen om hun activiteiten te ontwikkelen, bijvoorbeeld met zijn netwerk van TECHNICAR SERVICES-garages.

De groep telt momenteel 177 distributeurs, 38 technische relais en 175 Technicar Services-garages op het Franse vasteland en in de Franse overzeese departementen en gebiedsdelen (Guadeloupe, Martinique en Réunion). Het beschikt ook over een logistiek netwerk van 14 platforms.

 

 

Wij kijken alvast uit naar een fijne samenwerking!