MDM - Mobile Device Management

MDM - Mobile Device Management

MDM - Mobile Device Management, waarom? Omdat mobiele toestellen zoals smartphones, tablets en laptops steeds meer business critical worden. Dus meer toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties, worden de configuraties van deze toestellen alsmaar complexer. IT-managers dienen hierbij verschillende client managementtools en platformen draaiende te houden. Tegelijkertijd dienen ze ook oplossingen te voorzien voor de continue stroom aan nieuwe toestellen, updates van besturingssystemen, apps en malware-bedreigingen. We hebben het dan nog niet gehad over de bescherming van persoonsgegevens, die ook op diezelfde toestellen verwerkt worden. Met MDM - Mobile Device Management kan u deze zaken allemaal centraal beheren.

MDM - Mobile Device Management ook voor u?

Om hierop het antwoord te kennen, is het belangrijk volgende zaken even af te stemmen.

Hebben uw werknemers toegang tot bedrijfsapplicaties of -gegevens via hun smartphone, tablet of laptop?

MDM - Mobile Device Management is niet meer weg te denken! Mobiel werken wordt steeds populairder. Maar wat als u uw laptop vergeet op de trein? Of uw smartphone gestolen wordt? Dan liggen uw bedrijfsgegevens zomaar voor het grijpen! Let ook goed op voor onbeveiligde wifi-netwerken: altijd gevaarlijk!

Zijn uw bedrijfsgegevens en -apps ook toegankelijk via de persoonlijke toestellen van uw werknemers?

Uw werknemers gebruiken verschillende apps door elkaar, werk én privé. Soms gebeurt het dat er dan 'per ongeluk' bedrijfsinformatie openbaar gemaakt wordt. Hoe kunt u zich daartegen beschermen?

Bewaart of verwerkt uw bedrijf gegevens die kunnen worden gebruikt om personen binnen de EU te identificeren?

Denk aan klantenfiches, betalingsgegevens of gezondheidsinformatie.

Opgelet! Sinds 25 mei 2018 is de GDPR-wetgeving van kracht. Begaat een bedrijf een overtreding, dan kan de boete wel eens héél hoog oplopen (tot wel 4% van de wereldwijde omzet).

Configureren de IT’ers in uw bedrijf alle apparaten van eindgebruikers handmatig?

Desktops, laptops en mobiele toestellen klaarmaken voor gebruik en het onderhoud ervan in combinatie met het beheer van al uw andere IT systemen? Dat zorgt vast voor een grote werkdruk bij uw IT’ers!

MDM - Mobile Device Management

Geconfigureerd in de doos

Via de verschillende uitrolplatformen van Apple, Samsung en Google, kan je nu eenvoudig meerdere toestellen gelijktijdig configureren en beveiligen zonder de doos te openen of het toestel op te starten.

Hoe werkt het?
Deze uitrolplatformen zijn volledig gratis en werken enkel samen met een volwaardige MDM - Mobile Device Management oplossing (zie ook verder). De toestellen worden bij aankoop aan het uitrolplatform gelinkt en vervolgens wordt via die weg het correcte configuratieprofiel geïnstalleerd op het toestel. Zo kan IT op een eenvoudige en geheel automatische manier toestellen, over-the-air, configureren en beveiligen.

Welke platformen worden ondersteund?
Deze oplossingen bestaan voor Apple, Samsung, Android toestellen en Microsoft laptops en pc's:

 • Apple Business Manager (DEP)
 • Samsung KNOX Mobile Enrollment
 • Zero Touch (Android toestellen)
 • Microsoft Autopilot
MDM - Mobile Device Management

Mobiele toestellen beheren en beveiligen

Het beheren en, vooral eenvoudig, beveiligen van uw mobiele toestellen is reeds complex genoeg in een ideale omgeving, waar iedereen hetzelfde toestel zou gebruiken met dezelfde gebruiksdoeleinden. Vandaag zijn de mobiele en IT vloten een stuk uitgebreider met veel verschillende toestellen. Van zodra een Bring Your Own Device (BYOD) of Choose Your Own Device (CYOD) zijn intrede maakt, wordt het door IT vaak als extra workload ervaren. Bovendien geraken tal van toestellen geblokkeerd en onbruikbaar door de account locks van de privé Google accounts of Apple ID's.

Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn! Om het beheer en de beveiliging van de toestellen terug transparant en up-to-date te brengen, kies je best voor een MDM - Mobile Device Management-oplossing.

Wat is MDM - Mobile Device Management?

MDM - Mobile Device Management heeft altijd als doel om de productiviteit van de medewerkers te stimuleren door mobiele toestellen ter beschikking te stellen zonder dat er bedrijfspolicy's geschonden worden.

M.a.w. alle mobiele toestellen die toegang moeten hebben tot bedrijfsapplicaties of -informatie, krijgen deze toegang steeds op een veilige manier, volledig onder controle en beheer van de IT-afdeling. Zo ben je zeker dat alle toestellen correct geconfigureerd worden en alle maatregelen inzake gegevensbeveiliging genomen worden:

Applicatiebeheer
 • Installeren & configureren van bedrijfsapplicaties
 • Black- of whitelisten van applicaties & websites
Profielbeheer
 • Configureer toestellen met verschillende configuratieprofielen
 • VPN & wi-fi configuratie
 • Beheer zowel BYOD/CYOD als COPE toestellen
 • Kiosk (single app modus)
Toestelbeheer
 • Blokkeren of wissen in geval van diefstal of verlies
 • Geolocalisatie in geval van diefstal of verlies
 • Gebruik fysieke knoppen beperken
Compliance checks
 • Detecteer toestellen die niet voldoen aan de bedrijfspolicy en security voorschriften en ontzeg ze automatisch toegang tot de applicaties (vb. rooted devices, out of date software, malware…)
 • Zorg ervoor dat al uw toestellen de laatste software update hebben of stel die uit voor iedereen
Rapportering & dashboarding
 • Trek up-to-date rapporten uit de tool om de statussen van uw toestellen te checken
 • Hou een duidelijk overzicht op de inventaris van uw mobiele toestellen
 • Gebruiksvriendelijk dashboard om actieve en non-actieve toestellen op te volgen
MDM - Mobile Device Management

Waarom kiezen voor MDM - Mobile Device Management?

Pc's en laptops zijn al lang niet meer weg te denken uit ons dagelijks werkleven, maar smartphones en tablets vormen ook een essentieel onderdeel hiervan. Ongeacht welke sector of functie. Wil je alles veiligstellen en het beheer vereenvoudigen? Dan is MDM - Mobile Device Management onmisbaar!

Het beheer van het platform gebeurt volledig door u, of kan ook aan ons toevertrouwd worden. Wij ondersteunen verschillende platformen:

 • Vmware Workspace One
 • Mobile Irone
 • Microsoft Intune
 • Samsung KNOX

Welke van toepassing is op uw bedrijf, hangt af van de gewenste functionaliteiten. Hiervoor plant u best een gesprek met onze experts in. Zij kunnen u bijstaan in het uittekenen van de noden en het vinden van de gepaste oplossing.

Reeds een MDM - Mobile Device Management systeem in voege, maar geen tijd meer voor een goed beheer of weet je niet waar te beginnen met de configuratie of optimalisatie? Ook hiervoor kan je via het contactformulier onderaan bij ons terecht.