Artikel Carfix

"Langetermijnpartnerships" - Reportage in Carfix

LANGETERMIJNPARTNERSHIPS MAKEN M. VANDENABEELE FUTUREPROOF

SAMENWERKING OP BASIS VAN GEDEELDE WAARDEN EN BEDRIJFSVISIE ALS SLEUTEL TOT SUCCES

M. Vandenabeele NV is ‘preus lik 75’ oftewel fier op zijn 75-jarige bestaan, met alles erop en eraan. Maurice wist het al toen hij vlak na WOII zijn werkplaats voor de bobinage van elektromotoren begon: samenwerking is de sleutel tot vooruitgang. Hij werkte toen al samen met Bosch, en zijn bedrijf is dat sindsdien blijven doen. Ook met andere bedrijven onderhoudt  M. Vandenabeele hechte partnerships. Met succes.

 

DIESELDIENSTEN OP TOPNIVEAU

Sinds de start in 1945 ontwikkelde oprichter Maurice Vanden­abeele zich doorheen de jaren tot een ervaren dieselexpert en een specialist in de revisie van starters en alternatoren, met een eigen test- en hersteldienst. Bosch speelde met nieuwe technologieën, innovatieve producten en het juiste equipment een belangrijke rol in die ontwikkeling. Recente investeringen in onder meer de Hartridge Sabre Master testbank en de HK1400 EUI & EUP Cambox betekenden een uitbreiding van de dieseldiensten tot een technisch topniveau. Met de CP4 uitbreidingskit die het aankocht voor de Bosch EPS708 dieseltestbank kan het bedrijf de allernieuwste generatie commonrailpompen testen en herstellen, alle types commonrailinjectoren testen – ook Euro VI-motoren – en pompverstuivers van de E1- én E3-generatie testen. 
Het bedrijf houdt ook de kennis van zijn technici up-to-date via diepgaande binnen- en buitenlandse opleidingen in benzine- en dieseltechniek.

 

VOORTREKKERSROL IN ADAS

M. Vandenabeele biedt ook een uitgebreid aanbod onderdelen en equipment van Bosch. Daarnaast ondersteunt het ook de garageconcepten Bosch Car Service, AutoCrew, Bosch Injection Systems en Bosch Workshop Partner. Met hun 'Vandenabeele Academy' bieden ze een extra troef voor de onafhankelijke garages en zetten ze in op de training van de klant met onder andere thema's als ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), diagnose enzovoort. Vanden­abeele specialiseert zich trouwens ook sterk in stuurdelen en andere nieuwe technologieën.

 

VOORBEELDFUNCTIE BINNEN PARTNERSHIPS

M. Vandenabeele NV onderhoudt nog andere hechte partnerships. Getuige daarvan onder meer de titel ‘Nederman Gold Partner’, een garantie van kennis, productkwaliteit, efficiëntie, opleiding, field support, proactief werken, groei en uitstekende klantenservice.

“Minstens even belangrijk binnen de samenwerking is de continuïteit, correctheid en het wederzijds respect. De merknaam Nederman werd door de firma M. Vandenabeele mee grootgebracht omdat het belang hecht aan dezelfde waarden. Gold slaat niet enkel op de manier van samenwerken, maar zeker ook op een meer dan 50-jarige samenwerking tussen twee bedrijven die in die tijd verschillende belangrijke professionele stappen hebben gezet en meegegroeid zijn om te komen tot wat ze vandaag nog altijd zijn, een moderne goed geoliede, professionele tandem. Al vele jaren heeft M. Vanden­abeele een voorbeeldfunctie binnen onze Nederman partnerships, en wij vanuit Nederman zijn heel dankbaar daarvoor. Ontelbaar zijn de bedrijven waar M. Vandenabeele Nederman-producten zoals afzuiging, olie­verdeling en haspels heeft aangebracht. Hun grootste sterkte is dat zij altijd al met heel veel respect en passie borg staat voor kwaliteit en correct zaken doen, en de klant er centraal staat! De slogan ‘Preus lik 75’ is dan ook meer dan gepast. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen kan er enkel fier op zijn, of ‘preus’ zoals het hier heet”, klinkt het bij Nederman.

 

EXPERTISE IN MOBIELE CONNECTIVITEIT

Bij M. Vandenabeele zijn ze alvast klaar om er opnieuw 75 jaar tegen aan te gaan. Met hun ervaring in automotive is de positie als nationaal Proximus Enterprise Partner een stevige basis voor expertise in Connected Car en andere mobiele connectiviteitsoplossingen in de nabije toekomst.