"Jubileumartikel" in het automotive vakblad Carfix

"Jubileumartikel" in het automotive vakblad Carfix

TOTAALAANBIEDER MET DIVERS AANBOD AAN TECHNISCHE SPECIALITEITEN

EEN BIJZONDER JUBILEUM

Een technisch bedrijf in de Belgische automobielsector dat zijn diamanten verjaardag viert: het is een unicum. Vandenabeele is dan ook een uitzonderlijk bedrijf op alle vlakken. In zijn 75-jarig bestaan heeft dit West-Vlaams bedrijf zich ontwikkeld tot een totaalaanbieder met een divers aanbod aan technische specialiteiten: auto-onderdelen, gespecialiseerde voertuigwerkplaatsen, garage-uitrusting met eigen installatieploegen, mobiele multimedia, telecom en ICT. Een constante hierbij: technische knowhow en doorgedreven specialisatie.

 

EVOLUTIE IN SPECIALISATIE

In 1945 werd in Ingelmunster de firma Vanden­abeele opgestart door Maurice Vandenabeele als werkplaats voor de herwikkeling van elektromotoren (bobinage). Nu, 75 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerde marktleider in Vlaanderen voor auto-onderdelen, werkplaatsuitrusting, gereedschap, telecom, ICT en mobiele multimedia. De firma evolueerde snel naar een gespecialiseerde werkplaats in auto-elektriciteit, diesel en multimedia. Vanuit deze werkplaats groeide de vraag naar auto-onderdelen maar ook naar technische ondersteuning en specifiek gereedschap en garagemateriaal, waarin ze zich sterk specialiseerden. De firma was reeds bekend voor autoradio’s, waardoor autotelefonie en later smartphones logische stappen in de uitbreiding van het gamma waren.

 

TECHNISCH SPECIALIST VOOR DE GARAGE

Een absoluut speerpunt is garage-uitrusting, zoals compressoren en persluchtinstallaties, professionele werkplaatsverwarming, uitlaatgasafzuiging en vloeistofverdeling tot bij de werkplek. Vanden­abeele beschikt over een ruime voorraad aan hefbruggen, remmentestbanken en bandenapparaten, waarvoor zij de nationale import, installatie en dienst na verkoop verzorgen. Met merken zoals Beissbarth, ATT/Nussbaum, Bosch en Delphi zijn ze partner bij vele concessionarissen, merkspecialisten en vrije garages. Rekening houdend met toekomstige trends heeft Vandenabeele zich de laatste jaren nog duidelijker geprofileerd als technisch specialist in starters, alternatoren, sensoren en andere technische voertuigonderdelen. Daarnaast heeft het bedrijf in al die jaren een stevige reputatie op­gebouwd in specifieke specialiteiten, zoals voertuigverwarming, tachografie, track & trace, multimedia en voertuigbeveiliging. De laatste jaren is daar benzine-injectie aan toegevoegd als vanzelfsprekende aanvulling op een belangrijke specialiteit van vanouds: dieselinjectie.

 

GELOOF IN DIESEL

Twee jaar geleden werd er al bekendgemaakt dat moderne dieselmotoren minder CO2 en NOx uitstoten dan benzinemotoren. Ook autofabrikanten geloven nog steeds in het bestaansrecht van de dieselmotor, al dan niet als dieselhybride. Vandenabeele deelt deze visie en vertaalt die in een blijvende topservice in dieselinjectie. Haar positie als stichter-aandeelhouder van Diesel Parts Benelux en Bosch Premium Diesel Center 2.0 dragen daar duidelijk toe bij. Zo zorgt de eigen productie van ruilpompen en injectoren volgens constructeursnormen voor een permanente voorraad van honderden units voor zowel de lokale als nationale markt. Dankzij recente investeringen in o.a. de Hartridge Sabre Master-testbank en de HK1400 EUI & EUP Cambox heeft Vanden­abeele haar dieseldiensten sterk uitgebreid tot een technisch topniveau.

 

CONNECTIVITEIT

De positie als nationaal Proximus Enterprise Partner, in combinatie met de ervaring in auto­motive, is een stevige basis voor expertise in Connected Car en andere mobiele connectiviteitsoplossingen in de toekomst, waarin het bedrijf al de eerste stappen heeft gezet.

 

FEEST VAN DE TOEKOMST

Doorheen de 75 jaar zijn de opendeurdagen van Vandenabeele een vaste waarde geworden. Bij de laatste edities zijn deze verworden tot echte Professional Days, waarbij meer dan enkel het aanbod wordt voorgesteld met informatie, promoties en demonstraties. Tijdens dit evenement wordt de nadruk gelegd op vooruit­strevende en toekomstige voertuigtechnieken. Zo werd vorig jaar de introductie van Augmented Reality in de werkplaats gedemonstreerd. Daarnaast was er de voorgaande jaren grote belangstelling voor de infosessies over digitalisering in filtratie, 48 V-systemen, laadtechniek voor elektrische voertuigen, connectiviteit in het verkeer enz. In combinatie met de gezellige ontvangst zijn deze Professional Days een echt Feest van de Toekomst voor de garagesector.
Deze jubileumeditie belooft een extra feestelijke en interessante belevenis te worden. Als toekomstgerichte garage houd je dus best nu al 18 en 19 november vrij!