Compressoren indu

Compressoren en perslucht

Schroefcompressoren

Schroefcompressoren

KAESER schroefcompressoren overtuigen door hun rendabiliteit en betrouwbaarheid.

Dankzij de automatische naspaninrichting blijft het overbrengingsrendement van de V-riemaandrijving bij KAESER-schroefcompressoren constant goed tijdens de totale gebruiksduur. Dit reduceert tegelijk de onderhoudskosten. Bij de SX-serie gebruiken wij een platte riem, die geen naspanning nodig heeft.

 

Sigma profil    Energie besparen met het KAESER SIGMA PROFIEL

Elk KAESER-schroefcompressorblok beschikt over rotoren met het energiebesparende SIGMA PROFIEL. De nauwgezette fabricage en afgestelde, uiterst precieze wentellagers waarborgen een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid.

Sigma control    Compressorsturing SIGMA CONTROL 2

De bedieningsunit is uitgerust met een overzichtelijk display en robuuste toetsen. Alle relevante informatie is in één oogopslag te zien. De heldere menustructuur in combinatie met 30 talen, waaruit men kan kiezen, onderstreept de eenvoudige bediening.

Filter    Koelluchtfiltermatten

De koellucht die vanuit de omgeving wordt aangezogen, is vervuild. Zeer effectieve koelluchtfiltermatten voorkomen dat de koeler voortijdig vuil wordt.

Seperation system    Geoptimaliseerd afscheidingssysteem

De combinatie van een stromingsgeoptimaliseerde voorafscheiding en speciale afscheiderpatronen resulteert in een zeer laag restvloeistofgehalte van minder dan 2 mg/m³ in de perslucht. Het afscheidingssysteem vergt uiterst weinig onderhoud.

Perslucht @Vandenabeele

Persluchtverdeling

PERSLUCHT: Installatie & componenten

Een duurzame oplossing zonder risico op corrosie: neutraal ten opzichte van atmosferische agentia (vochtige lucht en agressief milieu) en condenswater en lekvrij.

 • Volledige installatie van persluchtleidingen in de werkplaats
 • Veiligheids snelkoppelingen
 • Persluchtslangen
Persluchtdroging

Persluchtdroging

Een kwalitatieve en rendabele persluchtbehandeling begint bij het drogen van de perslucht. Kaeser Kompressoren heeft hiervoor een ruim assortiment aan persluchtdrogers voor verschillende debieten ter beschikking, die volgens uiteenlopende principes werken en waarmee verschillende persluchtkwaliteiten en drukdauwpunten bereikt kunnen worden.

 • Voor het behandelen van "gewone" perslucht tot een drukdauwpunt van + 3 °C, d.w.z. werk- en stuurlucht
 • Voor drukdauwpunten tot -70°C zoals in de elektronica, de farmaceutische, de levensmiddelen- en drankenindustrie, in omgevingen die onderhevig zijn aan vorst of voor de behandeling van proceslucht zoals in de medische sector
 • Als u weinig plaats heeft (b.v. in containers of in voertuigen) of als de perslucht na de normale persluchtbehandeling door een koeldroger in een vorstgevoelige omgeving nog bijkomende persluchtdroging nodig heeft
Mobiele compressoren

Mobiele compressoren

Bouwcompressoren met volumestroom 1,2 tot 34,0 m³/min

De hoeksteen voor de uitstekende prestaties van deze compressoren is het energiezuinige Kaeser-schroefcompressorblok met SIGMA PROFIEL dat bij lage toerentallen draait. Er zijn geen overbrengingsverliezen dankzij de directe aandrijving, d.w.z. dankzij zijn rechtstreekse koppeling aan de watergekoelde dieselmotor van Kubota. 
Gescheiden luchtfilters voor motor en compressor: de luchtfilters zijn afgestemd op het luchtverbruik van dat moment en zorgen zo voor het betrouwbaar functioneren van de installatie.

Bij debieten van 2 tot 5,6 m³/min krijgen deze MOBILAIR-bouwcompressoren niet zo snel "koude voeten". De gepatenteerde KAESER-antivriesregeling stemt de bedrijfstemperatuur van de installatie automatisch af op de omgevingstemperatuur. Deze beschermt, samen met de optionele olienevelaar, het persluchtgereedschap tegen bevriezen en verhoogt de beschikbaarheid en de levensduur ervan.

De moderne, dubbelwandige geluiddempende kap van deze mobiele installaties bestaat uit rotatiegesinterd polyethyleen. De kap is corrosievrij, krasbestendig en waardevast. De modellen M 20, M 27, M 31, M 43 en M 50 zijn leverbaar met een PE- of metalen kap.

Compressoren & perslucht

Dienst na verkoop: Advies - herstelling - installatie

Compressoren & perslucht

Volledige service op het volledig gamma Kaeser compressoren:

 • Aansluiting compressoren
 • Installatie persluchtleidingen
 • Detectie persluchtlekken (verlies)
 • Periodiek onderhoud compressoren
 • Herstelling stationaire en mobiele compressoren
 • Herstelling luchtdrogers