Alcoholslot

Alcoholslot

Alcoholsloten bouwen mee aan een verkeersveilige omgeving. Door te kiezen voor een alcoholslot, kiest men voor een compleet preventiebeleid inzake rijden onder invloed. Werd u een alcoholslot opgelegd? Dan zorgen wij dat u startklaar bent.

Wat is een alcoholslot?

Een alcoholslot is betrouwbaar preventiesysteem van het rijden onder invloed en alcohol. Een klein toestel wordt in het voertuig geïnstalleerd en verbonden met de startmotor. Vooraleer de wagen te kunnen starten, dient men in het slot te blazen. Het toestel meet vervolgens de hoeveelheid alcohol op in je adem. Indien deze gelijk is aan of hoger ligt dan de wettelijke grens, dan zal het voertuig niet starten.

Het toestel registreert overigens alle relevante gebeurtenissen (hoeveel keer je hebt geblazen, het alcoholgehalte, datum en tijdstip waarop je blies, pogingen om het apparaat te manipuleren, …). Kortom, een zeer betrouwbare oplossing.

Waarom kiezen voor een alcoholslot?

Een alcoholslot kan zowel op vrijwillige basis, als gerechtelijk opgelegd geïnstalleerd worden.

Een dergelijke oplossing kan overigens ook deel uitmaken van een goeie veiligheidsstrategie voor uzelf, maar ook in een professionele omgeving. Door uw voertuig of bedrijfsvoertuigen te voorzien van een alcoholslot, schakelt u over naar een waterdicht preventiebeleid rond rijden onder invloed.

Meer info over de installatie van een alcoholslot? Contacteer ons vrijblijvend!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.